search
hun / eng / rom / ger
heti_batoritas_sav

Egy olyan online kiadvány, mely Isten Igéje alapján felépít, bátorít különféle aktuális témákban.

Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától. Zsid. 3, 13;

 

Isten gondviselése életünkben;

Lk. 21, 34-35;  Kórkép a 21. században, napjainkban;

Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék (megterhelődik) mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; (gondterhelt emberek tömegei) és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak.

Gondterhelt emberek ördögi csapdába kerülnek, mert nem Isten akarata szerint kezelik a mindennapok kihívásait! Komoly veszély leselkedik mindenkire, ha nem megfelelően kezeljük gondjainkat, kihívásainkat.

A gond-teher által sok Isten emberét kivon az ellenség a szolgálatból, mennyei körforgásból, mert ezt a területet nem Igei módon kezelte!

Mt. 13, 22;

Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de e világ gondja (aggodalom - gond egy szó) és a gazdagság csábítása megfojtja (elnyomja) az igét, és nem hoz termést. (terméketlen, gyümölcstelen, meddő, haszontalan, eredménytelen)

Ha ez nincs a helyén az életünkben, meddővé teszi a hívő életünket, nincs gyümölcstermés!

Ez a mai világ helyzete, ezekkel a veszélyekkel nézünk szembe.

Igei útmutatás kapunk erre a problémára!

Zsolt. 68, 20;

Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.

Pl. Manna a pusztában, Isten megígérte, de mindennap el kellett hinni, hogy úgy lesz! Nem lehetett előre szedni, hogy bebiztosítsd a jövőt. Amit Isten megígért Ő mindig is tartja! Napról napra visel gondot, napról napra kellett függni Tőle!

Mire oda érsz, látni fogod, mire ott leszel a gondviselés is ott lesz!

Nem szabad engedni a gondolatainkban az előre aggódást, félelmet!

Minden napnak elég a maga baja, gondja!

Áldjad az Urat mindennap, mert Ő Gondviselő Isten!

Ábrahám megismeri, kijelentést kap az Úr gondoskodásáról:

1Móz. 22, 13-14; Akkor fölemelte Ábrahám a tekintetét, és meglátta, hogy ott van egy kos, szarvánál fogva fönnakadva a bozótban. Odament Ábrahám, fogta a kost, és azt áldozta föl égőáldozatul a fia helyett. Azután így nevezte el Ábrahám azt a helyet: Az ÚR gondoskodik. Ma ezt mondják: Az ÚR hegyén a gondviselés. Jehova, Jahve-Jire, az Úr Gondviselő Isten! Ismerd meg Mennyei Atyádat,  mint Gondviselő Istent!

Egy kiélezett helyzetben Ábrahámnak is meg kellett tanulni; Az ÚR GONDVISELŐ ISTEN! Kijelentést kapott erről, megtapasztalta, élő hit alakult ki benne ezzel kapcsolatban!

Ez a kijelentés egy belső biztonságot adott neki, kiszorítva az aggódást, a jövőtől való félelmet és belső gyötrelmeket.

Ma az emberek szíve és elméje tele van ezekkel, Te élhetsz ettől szabadon!

Nekünk is kell egy világos kijelentés arról, hogy az Úr a Gyógyító, Szabadító, Gondviselő! Amikor van egy kijelentésed akkor már biztonságban mozogsz azon a területen és sok győzelmed lesz, ami mind igazolja a benned lévő hit helyességét!

Bárhogy is alakul az Úr gondoskodik!

Legyen kijelentésed az Igéből;

Mi vagyunk az Ő népe, nyájának juhai, családjának gyermekei:

Zsolt. 95, 7;

Mert ő a mi Istenünk, mi pedig legelőjének népe, kezében levő nyáj vagyunk.

Zsolt. 100, 3;

Tudjátok meg, hogy az ÚR az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája.

Mit jelent ez? Övéi vagyunk, az Ő népe, Ő is felelős értünk! Az Ő nyája, Ő a tulajdonos, akinek jó gazda módjára gondoskodnia kell rólunk.

Ezt Ő állítja magáról, nem mi aggattuk ezt rá! Hidd el, bízz benne! Nemcsak te magad vagy felelős magadért és családodért; Ő is felelősséget vállal, közös felelősség mindenben! Ha Isten veled kicsoda ellened!

Fontos tudat, hogy nemcsak rajtad áll; MINDENBEN KÖZÖS FELELŐSSÉG!

Gondviselés, család ellátása, vállalkozás, gyülekezet, hálózat, gyermeknevelés, szükségek betöltése, közös felelősség az Úrral!

Legyen erről egy komoly látásod, kijelentésed, meggyőződés a szívedben és ebből nő ki az a hit, a belső biztonság, ami kizárja az aggódást, félelmet!

1Pt. 2, 10;

akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.

Ef. 2, 19;

Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Isten a maga házáról gondot visel!

1Tim. 5, 8;

Ha pedig valaki övéiről és főként háza népéről nem gondoskodik, az megtagadja a hitet, és rosszabb a hitetlennél.

Isten ilyet nem tesz, gondoskodik háza népéről, erről teljes bizonyosságod lehet! Csak legyél és maradj meg a háza népében, akkor az Ő szoros gondoskodásában maradhatsz!

 

Kívánom, hogy ezen Igék alapján is felépüljön benned a hit és meg is tapasztald a mindennapokban a Mennyei Atya gondviselését.

 

Szeretettel üdvözöllek,

Süveges Imre

Apostoli szolgáló

 

Tudj meg erről a témáról többet és szerezz friss inspirációt Isten Igéjéből, meghallgatva és hit által befogadva ezt a tanítást!

Süveges Imre – A gondviselő Isten

http://www.omegagyulekezetek.hu/tanitasokk/000000091%20A%20gondviselo%20Isten.mp3

 

Figyelmedbe ajánlom még ebben a témában:

Pastor Chris – The Entrance of Thy Words 1.

https://www.youtube.com/watch?v=Yh-10jo2aTA

 

Legyen ez a dicséret bátorítás és felemelésére a lelkednek, szellemednek:

Pintér Béla – Annyira szeretem

https://www.youtube.com/watch?v=c_XH__mtyRY

 

Heti imakérés:

Imádkozzunk azért, hogy Isten gondviselésébe vetett hitünk minden hétköznapi kihívásunkban erős legyen!

 

Tájékoztatás:

Szeretettel tájékoztatunk minden kedves olvasót, hallgatót, hogy az elkövetkezendő hónapokban, a nyári időszakban a számos tábor és külső szolgálat, valamint a szabadságok miatt ritkábban fogunk Heti Bátorítást küldeni! Ősztől visszaállunk a heti rendszerességre. Megértéseteket és imáitokat előre is köszönjük!

 

További tanítások elérhetőek a következő helyeken:

http://www.omegagyulekezetek.hu/hu/tanitasok

www.riverfm.hu - Keresztény online rádió mindenkinek! - Hallgattad már?

Várjuk visszajelzéseiteket, bizonyságaitokat amennyiben áldást jelentett a Heti Bátorítás kiadványunk. Amennyiben Isten cselekedett életetekben ezen keresztül is, jelezzétek felénk, hogy bennünket is tovább inspiráljon erre a szolgálatra!

Szívesen veszünk minden adományt, hiszen szolgálatunk hátterét önkéntes adományokból biztosítjuk!

Omega Hálózat Egyesület. K&H Bank: 10401921-50526650-80751000