Project Description

Ézs. 28, 15-16;

Ti ezt mondtátok: Szövetséget kötöttünk a halállal, és egyezségre léptünk a holtak hazájával. Ha jön az elsöprő áradat, nem ér el bennünket, mert a hazugság lesz az oltalmunk, a hamisság a rejtekhelyünk. Ezért így szól az én Uram, az Úr: A Sionra egy követ teszek le alapul, szilárd követ, drága sarokkövet alapul. Aki hisz, az nem menekül el! …az elsöprő áradat elől, mert a drága, szilárd alapkőre épített, Jézus Krisztusra!

Győztes mentalitás győzelemre vezet!

Minden győzelem elvégeztetett Krisztusban!

Nincsen olyan helyzet, amiből ne tudnál jól kijönni az Úr segítségével!

A győztes mentalitás ellentettje a menekülés vereséget szabadít fel az életedbe!

Menekülés, a bűn következménye, felelősség fel nem vállalása. Ádám és Éva menekülése Isten elől, elrejtőzés. – kudarcokhoz vezet.

Győzelemhez vezető úton, szembe kell nézni a kihívásokkal és hittel az Úr nevében győzelmet venni. A Menny csak ezt a szemléletet támogatja!

A kihívásokra adott megszokott a reakciók;

  • Menekülő, elkerülő, elfutó pozíció,
  • Szembenéző, felelősséget vállaló, az Úr segítségében bízó magatartás,

Csak ez vezet előre, bár sokszor ez a nehezebb, a másik csak újabb problémákat generál.   Pl. hógolyó – lavina.

Sok embernél, ha szembenézett volna az elején a kihívásokkal kezelhető lett volna a probléma, de elmenekült, nem törődöm volt, betemette, ezért sok rossz dolog történt; elvállt, elveszítette a házát, munkáját stb…

A kihívásra adott válaszunktól függ, hogy abban a szituációban az Úr segítsége kap helyet, vagy az ellenség lopása és rombolása!

1Krón. 11,11

Ezek voltak szám szerint Dávid hősei: Jásobám, Hakmóni fia, egy főtiszt, aki úgy forgatta a lándzsáját, hogy egy ízben háromszáz embert döfött le. Utána következett Eleázár, az ahóhi Dódó fia, egyike a három vitéznek. Ő volt Dáviddal Efesz-Dammimban, ahova a filiszteusok harcra gyülekeztek. Volt ott egy árpával bevetett szántóföld. Amikor a hadinép megfutamodott a filiszteusok előtt, ők kiálltak annak a darab földnek a közepére, védték azt, és megverték a filiszteusokat. Így adott az Úr nagy szabadulást.

Így lehetünk hőssé Isten kezében, ebben jó példát adtak Eleázárék!

Hadinép menekülésre fogta a dolgot, látva a kihívás nagyságát! Ebből óriási vereség született volna, ha a három vitéz nem fordítja meg a helyzetet!

Mindkét szemléletmód megjelenik ebben a szituációban! A kisebbség aki megtanulta, hogy aki hisz az Úrban az nem fut el, hanem szembefordul a problémával, győzelmet vettek!

Így adott az Úr nagy szabadulást. Isten szabadítása csak így tud megjelenni! Ezért ki kell fejleszteni magadban azt a bátorságot, hitet, bízva az Úr segítségében, hogy minden esetben szembenézz a kihívásokkal, még ha azok jelentősek is!

Te melyik magatartásformát gyakorlod?

  • Menekülő
  • Hittel szembenéző > hőstettek csak itt lesznek!

Dolgozzunk az ügyön, változtassunk! A kisebb dolgokban tudjuk ezt gyakorolni. Az élet fogja ezeket a helyzeteket produkálni, ne aggódj lesz lehetőséged megedződni ebben!

Minden esetben, amikor elmenekülsz a kihívás elől a belső embered sérül és elgyengül, de ez fordítva is igaz. Amikor megszokod a hittel szembenéző magatartást erős lesz a belső embered, felnő a győzelmes élethez!

A kihívások idején, megjelenik a félelem, hogy menekülésre késztessen.

Állj ellene a félelemnek és elfut előled, mert aki hisz nem menekül el!

Tehát légy bátor és erős, nézz szembe a kihívásokkal, bízz az Úr segítségében és győzelmet fogsz venni előbb vagy utóbb!

Isten csak a bátor, szembenéző magatartásnál tud teljes erővel bekapcsolódni, ezért hittel szabadítsd fel az Úr szabadítását!

Ne csüggedj el, ha ez nem sikerül időnként, kiálts hozzá, bánd meg és kapsz segítséget a mennyből. Próbáld újra és újra, így beépül ez a magatartásforma a személyiségedbe, ez lesz az alapja győztes életednek!

Jézus Krisztus kereszthalálával és feltámadásával minden győzelmet megszerzett, ezért ha a hittel szembenéző magatartást választod, bízva az Ő segítségébe, akkor a kereszt győzelme a mindennapok valósága lesz számodra!

 

Szeretettel üdvözöllek,

Süveges Imre

Apostoli szolgáló

 

Tudj meg erről a témáról többet és szerezz friss inspirációt Isten Igéjéből, meghallgatva és hit által befogadva ezt a tanítást!

Süveges Imre – Ne menekülj el!

https://www.omegagyulekezetek.hu/tanitasokk/000000095%20Ne%20menekulj%20el.mp3

 

Figyelmedbe ajánlom még ebben a témában:

Újszövetség Gyülekezet – Amitől te félsz, az fél tőled – Lavere Soper

https://www.youtube.com/watch?v=2PqUPSWQRPk

 

Legyen ez a dicséret bátorítás és felemelésére a lelkednek, szellemednek:

Friderika – Ne félj

https://www.youtube.com/watch?v=iXXnlN3JpQE

 

Heti imakérés:

Imádkozzunk azért, hogy meg tudjunk térni a menekülő magatartásból és a Szent Szellemtől kapott bátorsággal, hittel tudjunk szembenézni kihívásainkkal.