Project Description

Ef. 3, 16;

adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerinthogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által;

Pál apostol fontos imakérése volt a belső ember megerősödése!

A Biblia az ember személyiségét két fontos részre bontja;

  1. Külső ember (testünk – látható részünk)
  2. Belső ember (lelkünk, szellemünk – láthatatlan részünk)

Ahogyan Isten az egész világot teremtette – látható és láthatatlan rész összessége-ehhez hasonlóan hozta létre az embert is!

A világ nagyrészt a külső emberrel foglalkozik. Ezt sminkeli, csinosítgatja, erősíti a fitnesz-termekben, sokat befektet, hogy a külső emberéből a legtöbbet kihozza. Az emberek jelentős részének a külseje rendben van, de az élet viharaiban a belső ember gyengesége miatt összedől, kiborul.

Isten a teljes embert szereti és törődik vele, de kiemelten a belső embert akarja megerősíteni, felkészíteni, mert itt dőlnek el a dolgok!

Ahogyan a külső embernek is folyamatos táplálásra, törődésre van szüksége, ugyanígy a belső emberünk is igényli ezt! Hajlamosak vagyunk, csak a külső, láthatóra koncentrálni, pedig a belső ember is igényli az erősítést!

Amikor a belső emberünk egészséges, erős, jó a vírusokkal szembeni ellenálló képessége, akkor jól haladnak a dolgaink, erősek vagyunk a kihívásokban, nem dőlünk össze az élet viharaiban, hanem mindenből tudunk győztesen kijönni!

Ezért különösen fontos folyamatosan táplálni a belső emberünket!

Különösen két tényező erősíti meg a belső emberünket:

  • Igazság által leszünk erősek. Isten Igéje, olvasása, hallgatása, megvallása, cselekvése jelentősen erősít bennünket. Ez a szellem tápláléka!
  • Szent Szellem ereje tölti fel a belső emberünket! Újból és újból be kell töltekeznünk Szent Szellemmel, ezáltal erőssé válik a belső emberünk, mennyei erősítést kap.

Az Ige olvasás – tanulmányozás, böjt – imádkozás, dicséret – imádat, szolgálat mind – mind megerősíti a belső emberünket. A közösségi alkalmak fontos célja, hogy ez történjék meg bennünk az istentiszteletek által.

Kívánom, hogy adja meg az Isten, hogy hatalmasan megerősödjünk a belső emberben, ezeknek a kitartó cselekvése által. Ne hanyagoljuk el a belső emberünk megerősítését és táplálását minden körülmények között!

1Kor. 1, 4-9;

Hálát adok értetek Istennek mindenkor, azért a kegyelemért, amely nektek a Krisztus Jézusban adatott. Mert a vele való közösségben mindenben meggazdagodtatok, minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. Azért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre.

Legyen így mindannyiunk életében!

 

Szeretettel üdvözöllek,

Süveges Imre

Apostoli szolgáló

 

Tudj meg erről a témáról többet és szerezz friss inspirációt Isten Igéjéből, meghallgatva és hit által befogadva ezt a tanítást!

Süveges Imre – Erős belső ember

https://www.omegagyulekezetek.hu/tanitasokk/0006%20om20130825.mp3

 

Figyelmedbe ajánlom még ebben a témában:

Joyce Meyer – Erőt adó gondolatok

https://www.youtube.com/watch?v=RCqBf85mRYQ

 

Legyen ez a dicséret bátorítás és felemelésére a lelkednek, szellemednek:

Jézus győzött

https://www.youtube.com/watch?v=kuzaeszU7I0

 

Heti imakérés:

Imádkozzunk azért, hogy hatalmasan megerősödjön bennünk a belső ember.